Wednesday, January 23, 2013

Road


(~ Cordoba, Spain)

С едой в Испании было туго. Еда была свежей и замечательной но как то не развит культ ресторанов. Люди, видно, дома в основном едят. Поужинать вечером в городе конечно можно было, и очень не дурно, особенно если заказать паэлью и вино. Но в остальное время приходилось перебиваться бутербродами и соками. Свежевыжатый апельсиновый сок в Испании бесподобен, а хамон неподражаем. Но не дай вам бог соблазниться яичницей или жареной картошкой в меню. Как правило, при близком рассмотрении, эти блюда совершенно несъедобны, так как утоплены в жиру.

Судя по бесконечным полям усаженных оливковыми деревьями, мимо которых я проезжала, оливковое масло не только пользуется популярностью в Испании но и крупно экспортируется.


Eating in Spain was not easy. The food was fresh and wonderful, but the restaurant business was not well developed. I guess, people eat mostly at home. Of course, in the evening, in town, you could find dinner, and a very nice one, especially if you order paella and wine. But at other times you had to feed on sandwiches and juices. Freshly squeezed orange juice in Spain is delightful and jamon is incredible. But for God's sake, do not be tempted to order omelette or fried potatoes from the menu. As a rule, up close these items are inedible, as they are drowning in fat.

Judging by the endless fields saturated with olive trees, that I drove passed, olive oil is not only popular in Spain, but is also heavily exported.



No comments:

Post a Comment